Új kutatás indul az egyén fiziológiai állapotának felmérésére, és a betegségek gyors diagnosztizálásának segítésére

SAJTÓKÖZLEMÉNY

ÚJABB SEGÍTSÉG ÁLL RENDEKEZÉSRE AZ EGYÉN FIZIOLÓGIAI ÁLLAPOTÁNAK FELMÉRÉSÉRE,AZ ESETLEGES BETEGSÉGEK GYORS DIAGNOSZTIZÁLÁSÁRA

A Sysman Informatikai Zrt. és az INFOTEC Kft. konzorciuma 389,61 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a GINOP-2.1.1-15-2015 program keretében meghirdetett Vállalatok K+F+I tevékenységek támogatására pályázati kiíráson intelligens fiziológiai monitor módszertani kutatására.

A projekt fő célja olyan intelligens fiziológiai monitor módszertani kutatása volt, amely fiziológiai paramétereket mérve képes az egyén egészségügyi állapotáról diagnosztikát felállítani, következtetéseket levonni, további személyre szabott egészségügyi, kezelési, életviteli tanácsot adni.

Az intelligens fiziológiai monitor alkalmazása nem csak a beteg vagy időskorú felhasználók számára nyújt hasznos információkat, segítséget, hanem a kezelőorvosok, gondozók, ápolók mindennapi munkáját is megkönnyítheti. Az intelligens fiziológiai monitor eredményeit beteg és időskorúakon kívül használhatják profi- és amatőr sportolók, rehabilitáción résztvevők is.

A gyógyítás és az egészségügyi szolgáltatások iránti igény és keresletnövekvő tendenciát mutat. Ennek csak részben oka, hogy a népesség egyre nagyobb hányada időskorú. Emellett egyre több ember fordul az egészséges életvitel, az egészségmegőrzés, a sport, a wellness, illetve általában a profilaxis, a betegség megelőzés, prediktív életforma felé. A növekvő kereslet jelenleg jelentősen meghaladja a kínálatot. A megoldás csakis olyan eszközök és módszertanok együttes kutatásfejlesztésével érhető el, amelyek a felhasználó vagy a páciens fiziológiai paramétereit a mindennapi élet körülményei között is képesek regisztrálni, és ebből diagnosztikai, kezelési következtetéseket levonni.

A projekt keretében kutatott intelligens fiziológiai monitor beépített tudásbázisra támaszkodva, illetve a páciens fiziológiai adataiból kinyert állapotjelző információk felhasználásával képes szakértői rendszerként működni a mindennapi élet különböző területein, továbbá az intézményes gyógyításban.

További információ kérhető:
E-mail: monitor@sysman.hu

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *